وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای جواد ظریف جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است حضور استاندار خراسان رضوی در منزل شهید برونسی گروسی: ترامپ خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است ظریف و وزیر خارجه قطر در داووس دیدار کردند زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به اردوغان و ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه پزشکیان: دشمنان خواب مشکل‌آفرینی در ایران را به گور خواهند بر‌د پس از هلاکت ۸۶ نظامی رژیم صهیونیسیت تیپ «گیوعاتی» از غزه عقب‌نشینی کرد+ فیلم جنگ تجاری ترامپ علیه چین و اروپا کلید خورد دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: کمک‌های بین‌المللی به ایران نسبت به خدمات ما به مهاجرین ناچیز است ویدئو| پزشکیان: ما وارث ناترازی برق و گاز هستیم «شهرام یزدانی» مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد حمله نیرو‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به بیمارستان «الرازی» در جنین (۳ بهمن ۱۴۰۳) ظریف: برجام می‌توانست ۱۵ سال ایران را از سلاح هسته‌ای دور نگه دارد| مشاورین ترامپ برداشت غلط داشتند نه شخص ترامپ پزشکیان به مردم خوزستان برای حل مشکلات قول داد + فیلم ویدئو | آیا حکم قطعی برای امیر تتلو صادر شده است؟ سازمان‌ملل درباره نسل‌کشی صهیونیست‌ها در کرانه‌ باختری هشدار داد (۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی قوه قضائیه: نقش قره‌حسنلو در شهادت شهید عجمیان احراز نشده است | هنوز حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است رئیس جمهور وارد استان خوزستان شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان: آلودگی هوا، ترافیک و سختی معیشت گریبان تهران را گرفته است تظاهرات مردم پاکستان علیه محدودیت تردد با افغانستان
سرخط خبرها

موسوی‌تبریزی: روحانی را در جلسه منزل خاتمی انتخاب کردیم| گزینه‌های دیگری مثل جهانگیری و عارف هم داشتیم

  • کد خبر: ۱۰۹۸۵۹
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷
موسوی‌تبریزی: روحانی را در جلسه منزل خاتمی انتخاب کردیم| گزینه‌های دیگری مثل جهانگیری و عارف هم داشتیم
موسوی‌تبریزی به جزییاتی از جلسه اصلاح‌طلبان در منزل خاتمی که به انتخاب حجت‌الاسلام روحانی منجر شد اشاره می‌کند. او می‌گوید گزینه‌های دیگری مثل جهانگیری و عارف هم داشتیم، ولی به روحانی روی آوردیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دوم خرداد ماه سال ۱۳۷۶ در تاریخ سیاسی ایران برجسته است. روزی که سید محمد خاتمی از جریان به اصطلاح چپ سنتی به ریاست‌جمهوری رسید و موج جدیدی در فضای سیاسی کشور به راه افتاد. جریان اصلاح‌طلبی در فضای سیاسی کشور از دوم خرداد متولد شد؛ جریانی که ردپای آن در تحولات دولت اصلاحات، مجلس ششم، حوادث سال ۸۸ و روی کار آمدن دولت روحانی کاملاً مشهود بود و کماکان این جریان که درون خود احزاب متعددی را دارد، نقش آفرینی می‌کند.

در همین رابطه برای بررسی دوم خرداد و دولت اصلاحات و همچنین وضعیت کنونی اصلاح‌طلبان با حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی‌تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه گفتگو کرده است. این تشکل، یکی از دو حزب روحانی در جریان اصلاح‌طلب است. موسوی تبریزی در دهه شصت دادستان کل انقلاب و در دوره اول و سوم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بود.

حجت‌الاسلام موسوی تبریزی از روحانیون فعال اصلاح‌طلب با سابقه ۲ دور نمایندگی مجلس که به مناسبت دوم خرداد، گفتگو می‌کرد، درباره ماهیت دوم خرداد می‌گوید که دولت خاتمی در شرایط روی کار آمد که مردم تا حدودی از پیشرفت کشور مایوس شده بودند و مردم برای پیشرفت کشور به خاتمی رای دادند، چون او را نماد پیشرفت می‌دانستند.

این نماینده اسبق مجلس در توضیح شکل‌گیری دولت خاتمی و نقش مجمع روحانیون مبارز در روی کار آمدن آن، اینگونه توصیف می‌کند: "چون آقای خاتمی عضو مجمع روحانیون مبارز بود. آقای کروبی هم همین طور. من خودم هیچ وقت نه عضو حزب جمهوری اسلامی بودم و نه مجمع روحانیون مبارز، اما با همه آن‌ها رفاقت و رفت و آمد داشتم و افکار این طیف مثل آقای خاتمی را می‌پسندیدم. ممکن است با بعضی از آقایان این گروه  از نظر فکری هم مشکل داشته باشم، اما در کل جمع بندی مجمع روحانیون مبارز و آقای خاتمی را قبول داشتم. در انتخابات هم کمک می‌کردیم. "

او البته، دولت خاتمی را ادامه دولت سازندگی مرحوم هاشمی رفسنجانی می‌داند و می‌گوید که هاشمی رفسنجانی هیچ اشکال مبنایی به دولت آقای خاتمی نداشت و اگرچه اشکالاتی بعضاً مطرح می‌شد، فنی و در چارچوب بوده است؛ تبریزی با بیان این جمله که " آقای هاشمی با آقای خاتمی خوب بود و به ایشان کمک هم می‌کرد"، می‌گوید که افراطیون چپ و راست آقای هاشمی را آزار می‌دادند و با این توصیف، اینگونه نتیجه گیری می‌کند که مدیریت افراطی‌ها توسط آقای هاشمی بهتر از خاتمی بوده است چرا که به گفته او، خاتمی روحیه برخورد با افراطیون را به اندازه لازم نداشت و صرفاً به صبر و تحمل اکتفا می‌کرد.

 از آقای موسوی‌تبریزی خواستیم درباره مصادیق افراطیونی که به گفته او دولت و شخص آقای خاتمی را مورد آزار قرار می‌دادند، مصداقی‌تر صحبت کند، او به برخی اعضای حزب مشارکت و سازمان مجاهدین اشاره کرد و گفت که برخی افراد این تشکل‌ها آقای خاتمی را آزار می‌دادند. وقتی درباره سعید حجاریان پرسیدم گفت که او بیشتر حرف می‌زده و تئوریک بوده، نه اینکه تئورسین یا فرد موثری در دولت خاتمی باشد چرا که تعبیر وی، کسی برای خاتمی که خودش تئورسین دولتش بود، فکر تولید نمی‌کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در عین حال افزود که خاتمی به افراطیون می‌گفت، که من دنبال پیشرفت هستم و پیشرفت با تندروی حاصل نمی‌شود و ادامه داد: برخی در سیاست‌خارجی حرف‌های می‌زدند تا آقای خاتمی را تضعیف کنند.

از موسوی تبریزی درباره انتخابات ۹۲ و علت حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی نیز پرسیدم؛ آنهم در شرایطی که گزینه‌های مشخصی مثل عارف و جهانگیری در دسترسشان بود؛ لذا اصلاح‌طلبان بدون گزینه نبودند، ولی اینطور وانمود می‌کنند که فرد دیگر نبود! موسوی تبریزی با تاکید بر اینکه، جهانگیری و عارف گزینه‌های ایده‌آلی برای اصلاح‌طلبان در نسبت با روحانی بوده‌اند،   گفت که: "همان موقع برخی اصلاح طلبان خوب هم در بین گزینه‌ها حضور داشنند مثل آقای عارف یا آقای جهانگیری. صحبت شد و گفتیم نمی‌خواهیم شخصی باشد که صدر در صد تابع ما باشد، چون چنین کسی هم وجود نداشت که بتواند رای بیاورد. گفتیم هرکس می‌خواهد بیاید از هر حزبی باشد، هر وقت تاییدش از شورای نگهبان آمد، حتی اگر از ما نبود و مستقل هم بود، اگر افراطی‌های  طیف راست در مقابلش قرار گرفتند، ما  او را انتخاب می‌کنیم. "

دبیرکل مجمع محقیق و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه این مصاحبه درباره چگونگی حمایت از روحانی به جلسه‌ای در منزل رئیس‌جمهور دولت اصلاحات اشاره و درباره جزئیان آن توضیح می‌دهد که: " در زمان انتخابات سال ۹۲ و بعد مشخص شدن کاندیدای احراز صلاحیت شده. جلسه‌ای مهم و تعیین کننده‌ای در منزل آقای خاتمی برگزار شد که بنده نیز در آن جلسه حضور داشتم؛ تقریباً بزرگان اصلاحات همه بودند. بحث حمایت از کاندیدای ریاست‌جمهوری را مطرح کردند و اعضا علی‌رغم اینکه آقای جهانگیری و عارف گزینه‌های ایده‌آل‌تری از روحانی بودند، ما به این تصمیم رسیدیم که باید از روحانی حمایت کنیم. "

از موسوی‌تبریزی پرسیدم که چرا اصلاح طلبان مسئولیت حمایت از روحانی را هیچگاه به عهده نگرفتند که وی گفت: برای ما گزینه بهتری از دیگر گزینه‌ها بود، ما از روی اضطرار حمایت کردیم و بالاخره در نهایت مردم به ایشان رای دادند.

وی در ادامه، با اشاره به رفاقت قدیمی خود با حسن روحانی، "پوست کلفت" بودن را از مزیت‌های وی در نسبت با جهانگیری و خاتمی خوانده و توضیح می‌دهد: از روحانی حمایت کردیم برای اینکه ما باید همه چیز را در کنار ضد آن ببینیم. همیشه انتخاب بین بد و خوب نیست. گاهی بین بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر است. انصاف حکم می‌کند که ما جامعه را ببینیم و خدمت در جامعه را در نظر بگیریم. وقتی می‌توانیم فحش ندهیم و با مذاکرات خیلی از منافع ملت را به دست بیاوریم چرا نکنیم؟

موسوی تبریزی در پایان درباره عملکرد دولت خاتمی، می‌گوید که خاتمی نتوانست همه اهداف خود را محقق کند و درباره چرایی این گفته خود به "نفوذ" و "نفوذی"‌ها در دولت وی استناد و ماجرا‌هایی چون، "قتل‌های زنجیره‌ای"، "۱۸ تیر" و "حوادث ۸۸" را از جمله دلایل خود می‌خواند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->